måndag 18 april 2011

Många unga tonåringar tycker att föräldrarna inte har tid med dem – du kan göra skillnad!

Organisationen Mentor, som arbetar med att förebygga våld och droganvändning hos ungdomar, har låtit göra en Sifo-undersökning bland 1000 tillfrågade yngre tonåringar (13–17 år). Den visar att varannan tonåring uppger att de inte har någon vuxen att tala med. Nära var tredje är rädd för att bli utsatt för våld i skolan. Nu måste vuxenstödet i skolan öka efter år av neddragningar, skriver Karin Jordås från organisationen Mentor i en artikel i SvD.

  1. 30 % av ungdomarna är rädda för att bl hotade eller bli utsatta för våld i skolan
  2. 35 % av dem känner sig stressade i skolan
  3. varannan säger att de inte har någon vuxen att tala med
  4. var femte tycker att föräldrarna inte har tid för dem

Läs mer i Svd Brännpunkt

Nu kan du göra skillnad genom att fokusera på att inse att du är en GOOD ENOUGH förälder.Du läste väl tipsen från förra inlägget i Självkänslo-skolan . Se dig själv i spegel redan idag och se istället för ”hej snygging” som på bilden nedan att där står ”Tjena du tillräckligt fantastiska förälder”.

Gör ett försök – det är lättare än du tror och om det inte funkar första gången får du ta till mottot ”Fake it, fake it till you make it!” Det är för en god sak du feijkar eller hur? För att din tonåring skall känna att han eller hon har en vuxen att prata med och att du har tid för henne.

DU GÖR SKILLNAD – INSE DET!


Läs mer om:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar