söndag 15 maj 2011

Svensk film om främlingsfientlighet världspremiär i Cannes


Idag intog svenska förortens gråa verklighet scenen i Cannes på Filmfestivalen. Ruben Östlunds nya verklighetsbaserade film ”Play” hade där i dag världspremiär. Filmen är en studie i makt, manipulation och gruppdynamik. Fem svarta invandrarkillar spanar in några något yngre medelklasskillar i ett av dessa vår tids heliga köpcentra. Från den punkten, mellan hot och antydd lek, rör sig sedan filmen utmed en slingrande bana i Göteborg. Läs mera

Filmen handlar om svarta barn som rånar vita på deras mobiltelefoner.”Jag kan inte tänka mig ett intressantare ämne”, säger Östlund. ”Jag gjorde filmen för att hela den här situationen, bilden som pojkarna har av sig själva och den som omvärlden har av dom, väcker reaktioner.”

”Play”, som visas inom sektionen ”Directors Fortnight” i Cannes, baseras på verkliga händelser i Göteborg. Under tre år ägnade sig en grupp unga svarta pojkar åt att råna unga vita pojkar på deras mobiler. Play får svensk premiär i november.

Läs mera i DN och artikeln idag 16 maj i Svd. Läs även tidigare inlägg i Självkänsloskolan ”Diskutera rasism och främlingsfientlighet med din tonåring”

En insats du kan göra som förälder för att minska på rasims och främlingsfientlighet är att ta ansvar för att diskutera detta viktiga ämne med din tonåring och dessutom kan du stötta din tonåring i att öka sin självkänsla. Främlingsfientlighet bygger ofta på rädsla och osäkerhet.

Se här David Bekow hålla ett föredrag för gymansieelever om begreppet Självkänsla.
Han har även skrivit en bok, som är en form av fylla i bok, där människor i din närhet kan fylla i vad de tycker att du har för positiva egenskaper. Denna boken heter ”Min Ego-bok”



Läs mer om:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar